4 ÄNTLIGEN System och intranät Reklam och Trycksaker Webshop Hemsidor ÄNTLIGEN MAT KRÄMIG FISKGRYTA MED PURJO, GRÄDDE OCH KAPRIS 4 PERSONER 500 g fryst vit fisk, ex torsk smör att steka i salt, svartpeppar 3 morötter (ca 300 g) 20 cm purjolök 1 röd paprika 2 vitlöksklyftor 3 dl torrt, vitt vin 1 tsk dijonsenap 1 dl ajvar 5 dl grädde 3 msk hackad dill 1 dl inlagd kapris tillbehör kokt potatis LÖR 15/3, kl. 19.30 • STADSTEATERN, SKÖVDE Biljetter: besterman.nu, Tel: 0500–49 80 99 K L ÄT T E R VÄGG S K J UT TUNN E L T E L E S KOP S K J UTS I MU L ATOR D EMOPOO L TÄ LT PA R K Äventyret börjar här! Vä l kommen t i l l A st ro Sweden i Ska ra , d i n u l t imata dest i nat i on för j akt , sky t te , f r i l u f t s l i v, f i ske och vetenskap ! Hos os s h i t ta r du et t bret t sor t iment av nogg rant ut va l da produkte r som ga rante ra r både kva l i tet och hå l l ba rhet . Besök vå r but i k i dag och ut rusta d i g för d i t t nästa stora ävent y r ! V i l l du göra d i t t besök ext ra ro l i g t g l öm i nte at t boka t i d för s imu l atorn , k l ät te r väggen och sk j ut tunne l n . E T T L I T E T URVA L AV VÅRA VARUMÄRKEN : W E L C O M E T O O U R P A S S I O N ! 0511-79 81 00 www.astrosweden.se Björkelundsgatan 1, 532 40 Skara Recept och foton är hämtade från boken "HUSMAN. FRÅN LÄTTLAGAT TILL LYX" av Madeleine Landley GÖR SÅ HÄR: Semi-tina fisken så den fortfarande har en fryst kärna. Skär den i mindre bitar. Smält en stor smörklick i en stekpanna och lägg i fisken. Bryn den hastigt runt om på högre värme. Salta och peppra och lägg över fisken i en skål. Häll även ner eventuellt smör från stekpannan i skålen. Skala och skiva morötterna. Skiva purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och finhacka vitlöken. Smält smör i en låg gryta. Lägg i morötterna och rosta dem under omrörning i några minuter tills de börjar mjukna. Lägg i purjolök, paprika och vitlök. Låt allt mjukna på medelvärme. Salta och peppra. Slå på vinet och låt det fräsa ihop med grönsakerna i 1–2 minuter. Rör i dijonsenap, ajvar, grädde och dill. Låt allt koka upp. Lägg tillbaka fisk och eventuellt smör samt kapris. Låt allt puttra i 5 minuter tills fisken är genomlagad. Smaka av med ytterligare salt och peppar, om det behövs. Servera med kokt potatis.
RkJQdWJsaXNoZXIy MjQ5NTcx