Äntligen Skövde juni 2024

4 ÄNTLIGEN SKÖVDE TIBRO FALKÖPING SKARA GÖTENE LIDKÖPING VARA F SK LIDKÖPING VARA TIBRO FALKÖPING SKÖVDE MARIESTAD GÖTENE SKARA LIDKÖPING VARA RECEPT SID. 25 Goda tillbehör till vårens grill SUSANN HANSEN Mamma och teamchef i rallycrossfamiljen Hansen Lidköping. Änghagsgatan 2. 0510-248 10. Mån-fre 10-19. Lör 10-16. Sön 11-16. 15% RABATT KAMPANJ STRING POCKET Gäller alla färger t.o.m 29/5. Ord pris 1395kr NU 1186 KR/ST Boka undersökning på www.optikerkarvik.se 0510-298 98 Vi är proffs på skog och trädgård LIDKÖPING Skog & Trädgård Välkommen till oss! KOM IN TILL OSS OCH TA DEL AV VÅRA ERBJUDANDEN! ÅTERFÖRSÄLJARENS ADRESS VAR BEREDD INFÖR NÄSTA SÄSONG BOKA SERVICE NU HÅLL DIN HUSQVARNA- PRODUKT I TOPPSKICK Välkomna in till oss! KÖK | BADRUM SKJUTDÖRRAR KAMPANJ pågår! M A J 2 0 2 3 L I D K Ö P I N G | S K A R A | V A R A | G Ö T E N E Alltid totalutdelning 92.700 brevlådor Skaraborgs största hushållstäckning FOTO: STEFAN EDETOFT ÄNTLIGEN MAT HELSTEKT KYCKLING MED APELSIN, HONUNG OCH SÖTPOTATIS Det här receptet är perfekt när man är många. Här är allt som Maria gillar i en kryddig gryta. Saftig kyckling, sötpotatis och den spännande kryddningen med vitlök, ingefära, apelsin och honung. Det är viktigt att välja en ugnssäker gryta eller form som inte är för stor, annars kan den goda såsen lätt bli bränd.. 4 PORTIONER • 1 hel kyckling, ca 1 kg • 2 sötpotatisar • 1 hel vitlök • 2 apelsiner • 4 msk flytande honung • 1 tsk finriven färsk ingefära • flingsalt och svartpeppar • 1 nypa chiliflakes • 3 msk olivolja TILL SERVERING • sallad och en god vinägrett GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker gryta eller form som inte är allt för stor, den ska precis rymma kycklingen och sötpotatisen. Tvätta och dela sötpotatisen i grova bitar och lägg runtom kycklingen. Dela vitlöken i två delar, behåll skalet, och stoppa in i kycklingen. Finriv skalet av en apelsin och pressa ner saften av två apelsiner i en skål. Tillsätt honung och finriven ingefära. Blanda samman. Häll apelsinblandningen över kycklingen och krydda med lite salt, peppar och chiliflakes. Ringla till sist olivolja över kycklingen och sötpotatisen. Baka längst ner i ugnen i 1 ½ timma tills kycklingen är genomstekt, saften ska vara genomskinlig när man sticker med en vass kniv mot benet i låren. Servera med en god sallad och vinägrett och gärna med en örtsalsa med finhackad bladpersilja, vitlök och olivolja. Recept och foton är hämtade från boken "MIDDAG ALLT I ETT – PANNA, PLÅT, FORM OCH GRYTA" Författare: Maria Zihammou. Med få råvaror och smartsäkra recept – som går att göra i en panna, plåt, form eller gryta – gör den här boken livet lite enklare! Här lagar du mat inspirerad från hela världen. Bokförlaget Semic

RkJQdWJsaXNoZXIy MjQ5NTcx